Start to bellydance: The Do’s

Dien, ik wil leren dansen zoals jij !

Prima, maar hoe begin je daaraan en wat kan je verwachten? De Do’s, dont’s & must know..

  1. Start ! 
  2. De juiste kledij 
  3. Geduld 
  4. Practise
  5. FUN 

1. Start

Zoek uit hoe je wil leren dansen: online of ‘in het echt’

Er worden wekelijkse cursussen gegeven over heel België. Tijdens de zomerstop zijn er workshops. Vind je niemand of zoek je een specifieke buikdansstijl ? Stuur een berichtje dan match ik je graag met een buikdanseres in de buurt ! 

Online worden veel cursussen aangeboden, start met beginnersniveau, het aanbod is heel groot en niet allemaal even toegankelijk. Denk ook na in welke taal je les wil volgen. 

2. De juiste kledij

Als we optreden zie je ons in de mooiste outfits. Als we thuis repeteren of in de les, volstaat comfortabel kledij.  Een heupsjaaltje is gemakkelijk omdat het je heupen en dus bewegingen accentueert. Een blote buik is volledig hoe je dat zelf aanvoelt, in buikdans zijn alle buikjes welkom 

3. Geduld

Geef ruimte en tijd om deze nieuwe dansvorm te leren kennen en kunnen. Zeker met een Westerse achtergrond, is de muziek, beweging, allemaal nieuw. Geef jezelf tijd en wees mild. Niemand wordt een buikdanseres op 1 dag tijd. 

4. Practice makes perfect

Zoals in vele kunst en dansvormen is herhalen belangrijk. Hoe meer je oefent, hoe natuurlijker de bewegingen gaan aanvoelen en vloeiender ze worden. 

Herhaling is key, ook al zijn het maar enkele minuten op een dag –> Hello shimmies tijdens het koken, armbewegingen in de file..

5. FUN 

Have FUN en gooi frustratie buiten, uit fouten leer je maar met een negatieve houden verkramp je. Geef jezelf ruimte om te groeien, ontspan en leer vanuit plezier ! 

Comment
Name
Email