Start to Bellydance : The Dont’s

Dien, ik wil leren dansen zoals jij !

Prima, maar hoe begin je daaraan en wat kan je verwachten? De do’s, dont’s & must know..

Ik geloof nooit erg in dingen die niet mogen, ik zie liever mogelijkheden en vrije keuze. Deze dont’s zijn eerder een guideline, zoals de Pirate code, overboord gooien of volgen aan jouw keuze:

  1. Compare
  2. Be like her
  3. Techniek overboord gooien
  4. pijn

1. Compare

Of je nu net begint of al langer danst, vergelijk jezelf nooit met een andere danseres. Je kent hun achtergrond niet: hun aantal geïnvesteerde dansuren, fysieke, mentale en financiële draagkracht. Alle deze elementen hebben een impact op de prestatie. Onthoud dat elke danseres ooit een beginner was en dat een simpel lijkende choreografie vaak niet simpel is en veel dansuren vereiste. Just be you.

2. Be Like Her

Dit stukje bouwt voort op “Compare” en gaat een stapje verder. Je mag een danseres fantastisch vinden en veel van haar leren, maar zorg dat je geen kopie wordt. Een kopie mist authenticiteit, terwijl buikdans juist draait om zelfexpressie. Natuurlijk moet je eerst de basis leren, maar buikdans biedt veel vrijheid om je eigen ding te doen. Ontdek welke bewegingen en accessoires jij leuk vindt en werk dit uit.

3. Techniek Verwaarlozen

Techniek en dans gaan hand in hand. Buikdans gaat hand in hand met body positivity als je de basishouding respecteert. Het is een heel gezonde dans, goed voor je lichaam, geest en ziel, maar alleen als je het correct uitvoert. Leer je basishouding en train de core-bewegingen van buikdans regelmatig.

4. Pijn

Tijdens het buikdansen bouw je flexibiliteit en souplesse op. Forceer geen poses die ongemakkelijk aanvoelen of bewegingen die pijn doen. Houd je lichaam blessurevrij en bouw rustig op.

5. Social Media Trap

Social media staat vol met 3-seconden video’s die je verbazen, maar hebben vaak weinig te maken met buikdans. Buikdansen is zoveel meer dan één cool trucje met je buik, schudden met je borsten of je heupen zo ver mogelijk in een richting draaien. Wil je leren buikdansen? Volg dan lessen (on/offline) bij een professionele buikdanseres. We hebben hopen ervaring en kennis te delen en houden rekening met alle bovenstaande elementen, zodat je in alle rust en veiligheid kan groeien als danseres.

Onze nieuwe reeks start op 9 sept.
Elke maandagavond @ sporthal De Bruultjeshoek in Onze Lieve Vrouw Waver, vlak bij Mechelen !

19-20h techniek en choreo

20-21h de start to maar ook de level up bellydance

Join us !

Comment
Name
Email