Moving

1 maand wonen we in ons nieuw huisje, heerlijk is het hier ! Het is thuiskomen, na een lange tocht.
Een tocht die verder ging dan de woning, een tocht die gezin/werk/wensen veranderde.

Een jaar geleden veranderde het (verhuis)plan. Ik kwam in een wirwar van vragen, emoties en keuzes terecht. Keuzes die vroegen om grote, gekende, delen van mezelf los te laten. Keuzes die vroegen mijn leven fundamenteel te veranderen op verschillend gebied, zonder belofte op beter. Kon ik dat ? Wou ik dat ? Was Nee een antwoord ? Tuurlijk, maar dat voelde niet goed, wil niet zeggen dat JA zoveel vlotter liep.

Geleidelijk aan accepteerde ik de JA. Soms in versnelling, soms met een bang hart & waar we nu geland zijn, is het fijn vertoeven. Maar niet alle vraagstukken zijn van de baan..

Wie wil ik nu precies zijn en wat wil ik echt doen, die vragen liggen nog steeds in de weegschaal.

Over dans is mijn hart duidelijk. Dans is er altijd. Toen, later, nu. Dans brengt mij naar de essentie. Binnen dans is er healing, groei, zelfacceptatie, progress, loslaten, verrijken,…

Dans is een katalysator die ik gebruik voor persoonlijke groei. Het is een verhaal van zoeken en loslaten. Bij dans hoort er immers een danswereld met interne en externe judgement, concurrentie, kostuumdrama’s.. Het brengt mij bij kernvragen die ik aan mijzelf stel, vragen zoals: wil ik nog optreden ? Wat wil ik vertellen met mijn dans ? Is er ruimte voor het soort dansen dat ik breng? Wat wil ik eigelijk echt aan mijn dames doorgeven ? Enkel een move/choreo of de onderliggende waarde van wat buikdans voor mij betekent? Staan de dames in de lessen daarvoor open ? Of willen ze gewoon FUN?

Ik ga de komende periode gebruiken om die vragen, energie & het dansen nog meer te combineren. Nog meer helderheid te krijgen over wat ik voel en wil brengen. Ik ben heel benieuwd naar waar ik toe groei, als persoon, als danseres. Welke vrouwen ik tot in hun kern kan raken. Ik weet dat authenticiteit een keywoord is. ‘Wie ben jij als danseres en hoe kan ik je daar tot toe brengen.’ Zoiets wordt mijn missie.

Wish me luck <3 & laat mij vooral weten waar je nood aan hebt. Dat verkleint de zoektocht naar de match in danceheaven !

Keep Dancing

x Dien

Comment
Name
Email